Rozpálíme si gril a telecí tomahawk potřený olejem z obou stran opečeme. Poté stáhneme teplotu na 130 °C a dopečeme (délka závisí na požadovaném stupni propečení).
Mezitím si v pánvi na bočním hořáku opečeme na troše oleje nakrájenou slaninu. Přidáme žampiony (pokud jsou malé, mohou být vcelku, větší překrojíme na 4 díly). Než se žampiony orestují, přidáme na gril baby mrkev. Žampiony osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, nakonec zastříkneme šťávou z pomeranče a svaříme.
Hotové maso necháme odpočinout. K žampionům vmícháme oříšek studeného másla, vymícháme a přidáme grilovanou mrkev. Maso osolíme a opepříme a servírujeme na směsi žampionů a mrkve posypané klíčky z česneku a řepy.