Telecí tomahawk s pomerančovými žampiony

Telecí tomahawk s pomerančovými žampiony
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Telecí
  • 2 porce
  • 20 minut
  • 130 °C

Přísady

  • 2x telecí tomahawk
  • máslo
  • olej
  • baby mrkev
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • výhonky z řepy
  • žampiony
  • anglická slanina
  • pomeranč

Rozpálíme si gril a telecí tomahawk potřený olejem z obou stran opečeme. Poté stáhneme teplotu na 130 °C a dopečeme (délka závisí na  požadovaném stupni propečení).

Mezitím si v pánvi na bočním hořáku opečeme na troše oleje nakrájenou slaninu. Přidáme žampiony (pokud jsou malé, mohou být vcelku, větší překrojíme na 4 díly). Než se žampiony orestují, přidáme na gril baby mrkev. Žampiony osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, nakonec zastříkneme šťávou z pomeranče a svaříme.

Hotové maso necháme odpočinout. K žampionům vmícháme oříšek studeného másla, vymícháme a přidáme grilovanou mrkev. Maso osolíme a opepříme a servírujeme na směsi žampionů a mrkve posypané klíčky z česneku a řepy.